(VIDEO I FOTO) IZRONIO IZ ZABORAVA: Ovo je sovjetski grad duhova u srcu Nemačke!

Izvor: Kurir, 29.Jan.2015, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO I FOTO) IZRONIO IZ ZABORAVA: Ovo je sovjetski grad duhova u srcu Nemačke!

Nekad je tu u 550 stambenih zgrada živelo 15.000 sovjetskih vojnika sa porodicama

MOSKVA - Puma na samo 65 kilometara severno od Berlina krije pravi grad duhova - napuštenu sovjetsku vojnu bazu Vogelsang.

Nekada je u tom kompleksu, koji okružuje 2.000 hektara šume, živelo 15.000 sovjetskih vojnika i njihovih porodica. Baza je napuštena 1994. godine, podseća Raša tudej.

Drone vid: Dead Soviet military village hidden in German forest http://t.co/4BOm69TcN1 >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pic.twitter.com/uNDwAM2dNT

Izgradnja Vogelsanga ambiciozno je počela 1951. godine. I zaista, to je bio jedan od najvećih sovjetskih sovjetskih garnizona van teritorije SSSR. Čak 550 stambenih zgrada, kao i škola i sportski centar, bili su na usluzi personalu koji je tamo služio i njihovim porodicama.

U bazi su se nalazila i skladišta za nuklearno oružje, protivavionske projektile, tenkove i drugi vojni arsenal.

Pogledajte kako danas izgleda čuveni Vogelsang.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.