(VIDEO) ČUDO U TUZLI: Proključala voda i zemlja u Tušnju, iseljena jedna porodica!

Izvor: Kurir, 19.Apr.2015, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) ČUDO U TUZLI: Proključala voda i zemlja u Tušnju, iseljena jedna porodica!

Nakon što su meštani primetili da se zemlja 'puši', i da je prostor dobrog dela dvorišta prekrivenog travom izuzetno topao, na nekoliko mesta počeli su otkopavati zemlju i čuli da "nešto u unutrašnjosti ključa

TUZLA - Niko, pouzdano, još uvek ne zna šta je uzrok pojavi gasova koji su juče kasno poslepodne izbili u dvorištu jedne porodične kuće u naselju Tušanj u Tuzli.

Nakon što su meštani primetili da se zemlja ''puši'', i da je prostor dobrog dela >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dvorišta prekrivenog travom izuzetno topao, na nekoliko mesta počeli su otkopavati zemlju i čuli da "nešto u unutrašnjosti ključa".Iako niko od njih nije želeo javno da govori, kazali su da su odmah pozvali pripadnike Civilne zaštite koji su samo kratkim bušenjem površine ustanovili da se u utrobi zemlje događa neki proces.

Foto: Printscreen Youtube

''Bio sam sinoć do kasno na Tušnju i u ovom trenutku se ne može sa sigurnošću govoriti šta je uzrok ovoj pojavi. Uzeli smo analize i vode i gasova koji su izbijali iz zemlje. Sinoć je izmerena temperatura vode iznosila 92,4 stepena. Da li je proces uzrokovan nekim stanjem u unutrašnjosti rudnika koji je, kako je poznato zatvoren, ili je reč o nekom površinskom procesu, zasad niko ne može tvrditi. Tek kad se izvrši analiza vode koju smo sinoć uzeli, moći će se preciznije govoriti o mogućim uzrocima ove pojave'', kazao je geolog Izet Žigić.

Inače na mestu gde je zemlja sinoć otkopana još uvijek izlazi para i sa nekoliko metara udaljenosti čuje se ključanje vode. Meštani, uglavnom, sa zabrinutošću gledaju na ovu pojavu, posebno što je, jednim delom, ispod njihovog naselja, bilo nekadašnje rudničko polje.

Foto: Printscreen Youtube

Samo stotinjak metara od mesta gde je "proključala zemlja", nalazi se česma iz koje izvire sumporna voda. Prema rečima jednog od starijih stanovnika Tušnja, zabeleženo je da je u prvoj polovini prošlog veka na ovom prostoru tražena nafta.

( Dnevni Avaz)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.