VELIKI BLISKOISTOČNI PROJEKAT: Rusija i Izrael uspostavljaju zonu slobodne trgovine

Izvor: Kurir, 12.Feb.2016, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKI BLISKOISTOČNI PROJEKAT: Rusija i Izrael uspostavljaju zonu slobodne trgovine

Rusija i Izrael uskoro potpisuju sporazum o slobodnoj trgovini, saopštio je zamenik ruskog ministra poljoprivrede Sergej Levin posle pregovora sa izraelskom stranom, prenosi TASS.

"Razgovarali smo o mogućnostima uspostavljanja zone slobodne trgovine, što će naše vlade staviti na papir u najkraćem mogućem roku", izjavio je Levin i dodao da je o tom poduhvatu razgovarao i sa zamenikom premijera Arkadijem Dvorkovičem.

Izraelski ministar poljoprivrede Uri Arijel potvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je namere uspostavljanja trgovinske zone u bliskoj budućnosti. Dve strane ugovorile su međusobno snabdevanje poljoprivrednim dobrima i brojne zajedničke poslovne poduhvate među kojima je i razmena visokih tehnologija, istakao je izraelski ministar.

Zvanična Moskva planira da poveća izvoz žita, govedine i jaja, dok je Izrael spreman da uzvrati tehnologijom i poljoprivrednom ekspertizom.

(TASS)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.