Ustanici Južnog Sudana zauzeli grad Bentiu

Izvor: Vostok.rs, 16.Apr.2014, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustanici Južnog Sudana zauzeli grad Bentiu

16.04.2014. -

Vojska Južnog Sudana je ponovo izgubila kontrolu nad gradom Bentiu, administrativnim centrom savezne države Al Vahda, koja ima najveće zalihe nafte u zemlji, rekao je predstavnik armije.

Bentiu je već bio u rukama ustanika u decembru. Vladina vojska ga je kroz mesec dana oslobodila.

U ruskom Ministarstvu spoljnih poslova kažu da je u uličnim borbama u ponedeljak od zalutalih metaka ranjeno pet saradnika ruske kompanije koja gradi fabriku za preradu nafte u Južnom Sudanu.

Izvor: Glas Rusije, foto: East News    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija osudila naoružavanje sirijskih pobunjenika

Izvor: Vostok.rs, 17.Apr.2014, 16:23

17.04.2014. -..Predaja savremenog oružja za uništavanje oklopne tehnike različitim i podeljenim pobunjenicima u Siriji ozbiljno destabiliše situaciju u toj zemlji i ne pomaže političko-diplomatskom regulisanju konflikta, izjavili su danas u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije povodom saopštenja...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.