Uskoro novi zakon o lovu iz aviona u Aljasci

Izvor: Blic, 23.Mar.2017, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro novi zakon o lovu iz aviona u Aljasci

Lov na medvede ili vukove iz aviona ili helikoptera uskoro će biti omogućen u Aljasci jer je američki Senat usvojio zakon kojim se ukida zaštita životinja u toj američkoj saveznoj državi.

Tekst novog zakona uskoro će biti na dnevnom redu predsednika Donalda Trampa koji će ga sigurno potpisati, ocenila je agencija Frans pres i dodala da je zakon usvojio ranije i Predstavnički dom Kongresa.

Senat je ukinuo prethodni zakon usvojen za vreme administracije Baraka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Obame, koji je ograničavao određene prakse lova u nacionalnim prirodnim rezervatima u Aljasci, među kojima postavljanje zamke ili upotreba mamca.

Stari zakon takođe je zabranjivao ubijanje životinja iz neposredne blizine ili iz aviona, što mnogi lovci najviše vole, ali se to smatralo "nesportskom praksom".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.