Uništena najveća fabrika bombi Islamske države

Izvor: Blic, 03.Jun.2015, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništena najveća fabrika bombi Islamske države

U vazdušnom napadu u Iraku potpuno je uništena jedna od najvećih fabrika bombi pripadnika ekstremističke Islamske države, u eksploziji koje se čula kilometrima, saopštili su zvaničnici.

U napadu je pogođeno postrojenje na ulazu u grad Haviju na severu Iraka, korišćenu za punjenje vozila eksplozivom, za samoubilačke i druge napade Islamske države.

Postrojenje, u kojem su se nalazili tenkovi, oklopna vozila i velika količina eksploziva, bila je "najveća fabrika u Iraku i Siriji", rekao je zvaničnik iračke vojske.

On je dodao da je u eksploziji poginulo mnogo pripadnika IS, ali da žrtava ima i među civilima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Irak: Uništena najveća fabrika bombi Islamske države

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2015

U vazdušnom napadu u Iraku potpuno je uništena jedna od najvećih fabrika bombi pripadnika ekstremističke Islamske države, u eksploziji koje se čula kilometrima, saopštili su zvaničnici...U napadu je pogođeno postrojenje na ulazu u grad Haviju na severu Iraka, korišćenu za punjenje vozila eksplozivom,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.