Ulicama Rima potekla krv zbog UBERA!

Izvor: Blic, 21.Feb.2017, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulicama Rima potekla krv zbog UBERA!

Na ulicama Rima došlo je do sukoba okupljenih policije i demonstranata koji su izašli na ulice da protestuju zbog "uber amandmana", koji je izglasan u Senatu ranije ovog meseca, prenosi RT.

Protesta #taxi, Roma in tilt. Tensione davanti alla sede del #PD https://t.co/pu3l9DRIl3 pic.twitter.com/trS3s8naqg

Amandman omogućava ublažavanje propisa za taksi udruženja, što je potez koji demonstranti vide kao korist za kompanije poput "Ubera".

Na sajt RT piše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da demonstranti gađaju policiju flašama i sličnim predmetima. Na ulice Rima izašla je policija opremljena opremom za razbijanje demonstacija, a dežuraju i kola hitne pomoći.

Fotografije koje objavljuje mediji pokazuju da povređenih ima, mada se zvanične službe nisu oglašavale.

Protest je kulminacija jednonedeljnog štrajka taksista koji tvrde da će novi zakon "Uberu" dati veliku prednost u odnosu na tradicionalan taksi. Štrajk je uticao na saobraćaj širom zemlje, pa je čak i "Milan fešn vik" koji treba da počne kasnije tokom nedelje doveden u pitanje.

Proteste je podržala i gradonačelnica Viktorija Rađi iz populističkog pokreta "Pet zvezdica".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.