Ujeda ovog pauka posebno bi trebalo da se plaše muškarci

Izvor: Blic, 29.Jul.2016, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ujeda ovog pauka posebno bi trebalo da se plaše muškarci

Arahnofobi pazite se - smrtonosna pošast paukova možda je našla spoj put i do Velike Britanije, a ukočićete se od straha kada čujete posledice njihovog ujeda. Strašni arahnid sposoban je da se prošvercuje celom planetom, krijući se u brodskim pošiljkama banana.

Brazilski lutajući pauk može da naraste toliko da mu dužina nogu bude i do metar i po, a poznat je po tome što stoji na zadnjim nogama, kao da se priprema da zarije svoje smrtonosne očnjake u plen koji se nađe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u prolazu.

Ali, to nije najgora stvar u vezi sa ovim jezivim stvorenjem, jer njen ujed ima neželjeni efekat za svakog muškarca dovoljno nesrećog da bude ujeden. Kao i ubrizgavanje potencijalno fatalnog otrova, paukov ujed može da izazove da žrtve pate od izuzetno bolnih erekcija, koje mogu trajati do četiri sata.

Stvorenje, koje je zvanično svetski najotrovniji pauk, takođe može da izazove hipotermiju, vrtoglavicu, zamagljen vid, intezivno znojenje i konvulzije kao posledicu njegovog ujeda. To je pod pretpostavkom da ipak prežive strahovitu erekciju, sa paukovim smrtonosnim otrovom za koji se zna da ubija svoje žrtve za samo dva sata.

Iako niste ni pomišljali o susretu sa lutajućim paukom evo ozbiljno loših vesti - postoji mogućnost da je stvorenje našlo svoj put do Velike Britanije. Nokturalni (noćni) pauk se često može naći kako luta ulicama Brazila, gde utočište preko dana nalazi u kućama, pre nego što krene u lov u noćnoj tami.

Ali strašni arahnid, koji je poznat i kao Banana pauk, sposoban je da se prošvercuje širom sveta skrivajući se u pošiljkama voća.

Stvorenje nije skroz samo loše, kako se stručnjaci nadaju, lek za erektilnu disfunkciju mogla bi biti nađena u njegovom otrovu.

Istraživači trenutno istražuju otrovne materije da vide da li mogu da izdvoje hemikalije koje bi mogle pomoći ljudima koji se bore da povrate svoj libido. Ali, do tada, bilo bi mudrije da se pripazi na pauka u supermarketima među bananama, i izbegne osmonoga zver po svakoj ceni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.