Uhapšena jedna osoba posle pretnji univerzitetu u Čikagu

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Nov.2015, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena jedna osoba posle pretnji univerzitetu u Čikagu

Jedna osoba je uhapšena posle pretnji oružanim nasiljem na univerzitet u Čikagu zbog čega je ta ustanova danas otkazala nastavu.

.

"Jedna osoba je privedena bog pretnji nasiljem na univerzitetu u Čikagu. U toku je podizanje optužnice", rekli su agenciji Frans pres predsavnici američkog Federalnog istražnog biroa (FBI), koji nisu izeli nikakve moguće motiv osumnjičenog.

Univerzitet u Čikagu danas je na preporuku FBI-ja otkazao predavanja na glavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kampusu u Hajd parku zbog pretnje oružanim nasiljem upućene preko Interneta.

U saopštenju, Univerzitet je naveo da je u onlajn poruci nepoznata osoba spomenula popularno mesto okupljanja u univerzitetskom kampusu i ponedeljak u 10.00.

Sva predavanja i aktivnosti u kampusu Hajd park Univerziteta u Čikagu otkazana su do ponedeljka u ponoć.

Univerzitet je potvrdio na svom internet sajtu da je privedena jedna osoba i da će danas predavanja ostati otkazana. Prema navodima lista Čikago tribjun (Chicago Tribune) osoba koja je uputila pretnje imala je za cilj da ubije 16 belih studenata da bi osvetila Lakana Makdonalda, crnog tinejdžera koga je prošle godine ubio jedan beli policajac.

Vlasti Čikaga su prošlog utorka objavile jedan vrlo uznemirujući video snimak o smrti tinejdžera. Policajac je optužen za ubistvo s predumišljajem.

Prema navodima univerzitetskih zvaničnika, otkazivanje predavanja i aktivnosti pogodiće više od 30.000 studenata, postdiplomaca, nastavnog osoblja i službenika Univerziteta Čikago.

Univerzitet u Čikagu jedan je od vodećih nastavnih i istraživačkih institucija u SAD, a svrstan je medju četiri najbolja univerziteta, posle Prinstona, Harvarda i Jejla.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.