Uhapšena četiri sveštenika zbog sumnje na pedofiliju

Izvor: Press, 24.Nov.2014, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena četiri sveštenika zbog sumnje na pedofiliju

Španska policija je danas uhapsila četiri sveštenika u Granadi zbog sumnje da su seksualno zlostavljali decu, izjavio je španski ministar unutrašnjih poslova Horhe Fernandes Dijas.
Policija istražuje moguće slučajeve pedofilije u koje su umešani sveštenici otkad je jedna navodna žrtva nedavno pisala papi Franji, prenosi AP.

Španska štampa je prenela da je papa kontaktirao žrtvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << telefonom, ali portparol Vatikana Federiko Lombardi nije želeo ni da potvrdi, ni da porekne da je papa obavio takav telefonski razgovor.

On je naveo da je politika Vatikana da ne komentariše papine "lične i pastoralne" inicijative.

Biskupska kancelarija u Granadi je prošle nedelje saopštila da je suspendovala nekoliko sveštenika nakon što je Vatikanu upućena pritužba.

Sumnja se da je zlostavljanje počinjeno pre desetak godina, navodi američka agencija.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenje sveštenika zbog pedofilije u Španiji

Izvor: Mondo, 24.Nov.2014

Španska policija je uhapsila četiri sveštenika u Granadi zbog sumnje da su seksualno zlostavljali decu, izjavio je španski ministar unutrašnjih poslova Horhe Fernandes Dijas...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Policija istražuje moguće slučajeve pedofilije u koje su umešani sveštenici...

Nastavak na Mondo...

Španija: Uhapšena četiri sveštenika zbog sumnje na pedofiliju

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Nov.2014

Španska policija je danas uhapsila četiri sveštenika u Granadi zbog sumnje da su seksualno zlostavljali decu, izjavio je španski ministar unutrašnjih poslova Horhe Fernandes Dijas...Policija istražuje moguće slučajeve pedofilije u koje su umešani sveštenici otkad je jedna navodna žrtva nedavno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.