Ugašen antivladin televizijski kanal u Pakistanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2014, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugašen antivladin televizijski kanal u Pakistanu

Antivladin televizijski kanal danas je ugašen u Pakistanu, pošto je sud doneo takvu odluku pre 15 dana uz obrazloženje da emiter "truje" pravosuđe u zemlji, saopštilo je danas nacionalno regulatorno telo za medije.

To zatvaranje je očigledno povezano sa sukobom brojnih pakistanskih medija u vezi sa načinom izveštavanja tokom dvomesečnog antivladinog protesta, gde su demonstranti zahtevali ostavku premijera Navaza Šarifa optužujući ga za izbornu krađu, navela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << AP.

Većina medija se striktno podelila tokom demonstracija - ili je stala na stranu Šarifa ili je bila protiv vlade i podržavala demonstrante.

Regulatorna agencija za medije navela je da je morala da postupi u skladu sa sudskom odlukom i zatvori privatni kanal "ARY News".

Kanal će morati i da plati kaznu od 97.000 dolara.

"ARY News" bio je potpuno naklonjen demonstrantima prilikom izveštavanja sa protesta, koji su predvodili opozicioni lideri Imran Kan i verski učitelj Tahir el Kadri, prenela je francuska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.