Ubijen policijski brigadni general

Izvor: Press, 23.Apr.2014, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen policijski brigadni general

Ubistvo Ahmeda Zakija u zapadnom delu prestonice poslednji je u seriji napada ekstremista na snage bezbednosti otkako je s vlasti svrgnut predsednik Mohamed Morsi jula prošle godine.

Zaki je peta žrtva u petom napadu na policiju u Kairu u poslednjih sedam dana. On je bio komandir egipatskih centralnih bezbednosnih snaga koje su podnele najveći teret u obračunu sa Morsijevim pristalicama.

Zaki je treći policijski general koji je ubijen u jednom takvom napadu od početka >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << godine.

Malo poznata grupa džihadista Ajnad Misr, preuzela je odgovornost za nekoliko napada na policiju u prestonici i najavila je još napada kao odmazdu na razračunavanje sa islamistima.

Prema zvaničnim podacima, oko 500 ljudi, uglavnom policajaca i vojnika, poginulo je u Egiptu u napadu ekstremista od jula prošle godine.

Organizacija Amnesti internešenel je saopštila da je u razbijanju Morsijevih pristalica poginulo više od 1.400 ljudi.

Više od 15.000 islamista, uglavnom iz Morsijeve Muslimanske braće, je zatvoreno, dok je njih nekoliko stotina osuđeno na smrtnu kaznu često na suđenjima izvršenim po hitnom postupku.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

U Egiptu ubijen policijski general

Izvor: Blic, 23.Apr.2014

Brigadni general policije ubijen je danas u Kairu kada je eksplodirala bomba postavljena ispod njegovog vozila u egipatsklom glavnom gradu, javio je AFP pozivajući se na bezbednosne izvore. ..Ubistvo Ahmeda Zakija u zapadnom delu prestonice poslednji je u seriji napada ekstremista na snage bezbednosti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.