Ubijen jordanski novinar koji je objavio karikaturu uvredljivu za islam

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Sep.2016, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen jordanski novinar koji je objavio karikaturu uvredljivu za islam

Kontroverzni jordanski novinar Nahed Hatar, ubijen je danas ispred suda u Amanu gde se održava njegovo suđenje zbog objavljivanja karikature smatranom uvredljivom za islam, objavila je danas zvanična jordanska novinska agencija Petra.

Agencija je navela da je Hatar (56) ubijen hicima iz vatrenog oružja, kao i da je njegov ubica uhapšen. Očevici su rekli za agenciju Frans pres da je jedan čovek pucao na pisca ispred suda u centru Amana.

Nahed Hatar, hrišćanin, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uhapšen je 13. avgusta kada je na svom Fejsbuk nalogu objavio karikaturu u kojoj se ismevaju sunitski ekstremisti Islamske države.

Jordanske vlasti optužile su ga za "podsticanje verskih neslaganja" i vređanje islama, a početkom septembra pušten je iz zatvora uz kauciju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jordan: Ubijen autor karikature koja ismeva Islamsku državu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Sep.2016

Kontroverzni jordanski novinar i pisac Nahed Hatar, ubijen je u nedelju ispred suda u Amanu gde se održava njegovo suđenje zbog objavljivanja karikature smatranom uvredljivom za islam, objavila je zvanična jordanska novinska agencija Petra. Agencija je navela da je Hatar (56) ubijen hicima iz vatrenog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Jordanski novinar ubijen zbog pogrdne karikature o islamu

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2016

Kontroverzni jordanski novinar Nahed Hatar ubijen je danas ispred suda u Amanu, gde se održava njegovo suđenje zbog objavljivanja karikature smatranom uvredljivom za islam, objavila je danas zvanična jordanska novinska agencija Petra...Agencija je navela da je Hatar (56) ubijen hicima iz vatrenog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.