Ubica iz Aurore: Ja sam Džoker

Izvor: B92, 21.Jul.2012, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica iz Aurore: Ja sam Džoker

Džejms Holms (24) koji je ubio 12, a ranio skoro 60 posetilaca premijere novog filma o Betmenu, na saslušanju sebe nazvao Džokerom, protivnikom Betmena.

Prema rečima policijskog inspektora, on je kosu ofarbao u crveno i na ispitivanju rekao da je on Džoker.

Holms je ušao na ponoćnu premijeru novog "Betmena" noseći gas-masku. Najpre je uneo kanister iz koga je izbijao dim, a zatim počeo da puca nasumice iz vatrenog oružja.

Kako se dim širio, posetioci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u bioskopu su videli siluetu nedaleko od bioskopskog platna, koja je, bez ijedne upućene reči, počela da puca.

Direktor policije u gradu Aurora je rekao da je napadač nosio gas masku, balistički šlem i prsluk, a da je kod sebe imao poluautomatsku pušku, sačmaru i dva pištolja.

On je policiji rekao da je u stanu ostavio "gomilu zamki i eksploziva", pa je dvospratna zgrada u kojoj živi evakuisana, a oko nje se nalaze pripadnici specijalnih jedinica policije.

Dok neki od svedoka tvrde da je ušao na vrata bioskopa koja se koriste u slučaju opasnosti, izvor iz policije koji je insistirao na anonimnosti je rekao da je Holms kupio kartu, odgledao deo filma, a zatim otišao na sporedni ulaz gde se presvukao i uzeo pušku, potom se vratio i pucao po sali.

Kako javljaju američki mediji, među povređenima je i četvoromesečna beba, koja je bila izložena gušenju, ali je nakon pregleda u bolnici, puštena kući.

Policija ne misli da je ovaj događaj povezan sa nekom terorističkom grupom. "Jasno je da je ovo delo poremećenog pojedinca", kaže Rejmond Keli, komesar njujorške policije.

Holms je prošle godine bio primljen na doktorske studije neurologije u Koloradu, koje je napustio.

Važio je za samotnjaka, što je potvrdila i njegova porodica, koja se povodom svega i oglasila.

Porodica Džejmsa Holmsa saopštila je da saoseća sa porodicama svih žrtava i zamolila medije da poštuje njihovu privatnost.

Policijski poručnik Andra Braun pročitao je u San Dijegu, gde porodica živi, njihovo pismo, u kome kažu da sarađuju u istrazi i da mole da se poštuje njihova privatnost u ovim teškim trenucima.

Portparol policije Frenk Fanija rekao je da je Holms, koji je nedavno napustio doktorske studije neurologije, važio za samotnjaka, što je potvrdila i njegova porodica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.