Izvor: Blic, 30.Sep.2016, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNICEF:U Nigeriji bi moglo umreti 75.000 dece od gladi

UNICEF je upozorio da bi od gladi na severoistoku Nigerije, u bivšim uporištima islamista Boko Harama, moglo umreti 75.000 dece tokom naredne godine ukoliko ne dobiju pomoć.

Portparol UNICEF-a Patrik Rouz rekao je da je tih 75.000 dece iz tri države: Borno, Jobe i Adamava, preneo je sinoć Rojters.

Agencija UN za decu je saopštila da 400.000 dece mladje od pet godina pati od teške pothranjenosti u tim državama, kao i da je više od četiri miliona ljudi suočeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s teškim nestašicama hrane u regionu.

UNICEF je također saopštio da će povećati apel za humanitarnu pomoć na 115 miliona dolara, što je više nego dvostruko od ranije cifre od 55 miliona dolara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.