UNICEF: U HR svako peto dete živi ispod praga siromaštva, 20.000 dece GLADUJE

Izvor: Blic, 21.Feb.2017, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNICEF: U HR svako peto dete živi ispod praga siromaštva, 20.000 dece GLADUJE

Više od 20.000 dece u Hrvatskoj bukvalno gladuje, a jedini topli obrok im je onaj koji im roditelji donesu iz narodne kuhinje, dok više od 20.000 njih nema ni odgovarajuću obuću, piše riječki Novi list i dodaje da svako peto dete u Hrvatsko živi ispod praga siromaštva.

Prema podacia UNICEF-ovog istraživanja o preškolskoj deci i siromaštvu iz 2015, navodi se da roditelji deci nisu u mogućnosti da pruže bilo kakve vanškolske aktivnosti, a nisu im dostupne ni usluge poput logopeda.

Volonteri Centra za kulturu dijaloga i Šarolije juče su na riječkom Korzou lepili nalepnice s tim alarmantnim i poražavajućim podacima, navodi ovaj riječki dnevnik.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.