Izvor: Blic, 23.Mar.2017, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNICEF: Jedna četvrtina dece neće imati vodu do 2040.

Jedna četvrtina dece u svetu će živeti do 2040. godine na područjima gde ima vrlo malo vode, upozorio je danas Fond UN za decu (UNICEF).

U izveštaju objavljenom povodom Svetskog dana vode, UNICEF je naveo da će za oko 20 godina oko 600 miliona dece živeti u zonama sa ograničenim pristupom pitkoj vodi, zbog porasta broja stanovnika i potrebe za vodom zbog globalnog zagrevanja.

Više od 36 država se trenutno suočava s problemima snabdevanja vodom, navodi se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izveštaju i dodaje da dnevno umre oko 800 dece ispod pet godina od dijareje zbog loših sanitarnih uslova i ograničenog pristupa čistoj vodi.

UNICEF je dodao da je 1,4 miiona dece suočeno s gla]u zbog sukoba i suša na područjima Nigerije, Somalije, Južnog Sudana i Jemena.

U izveštaju se dodaje da će samo u Etiopiji ove godine devet miliona ljudi ostati bez odgovarajućeg pristupa vodi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.