UN zahteva odobravanje pristupa civilima na aerodrome i luke

Izvor: Blic, 19.Avg.2017, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN zahteva odobravanje pristupa civilima na aerodrome i luke

Ujedinjene nacije zatražile su danas od svih strana u Jemenu da civilima dozvole pristup aerodromima i lukama, kao i da omoguće komercijalni saobraćaj.

Danas su milioni ljudi u Jemenu suočeni sa trostrukom tragedijom: glađu, kolerom i svakodnevnom nepravdom zbog brutalnog sukoba, izjavio je zamenik generalnog sekretara UN za humanitarna pitanja Stiven Obrajen, preneo je AFP.

- Ponovo pozivam da se reše sledeća pitanja: obezbedite da sve luke na kopnu, moru i vazduhu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << budu otvorene za civile, uključujući i komercijalni saobraćaj - rekao je Obrajen.

Aerodrom u Jemenu drže pobunjeničke Hutu snage, koje kontrolišu i ostatak prestonice Sane, dok je vazdušni prostor pod kontrolom arapske koalicije predvođene Saudijskom Arabijom, koja pomaže jemenskoj vladi da se izbori sa šiitskim pobunjenicima povezanim sa Iranom, navodi francuska novinska agencija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.