UN planiraju značajniju ulogu u borbi protiv ebole

Izvor: Press, 23.Avg.2014, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN planiraju značajniju ulogu u borbi protiv ebole

Liberija je najviše pogođena epidemijom koja se proširila regionom od marta.

Specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za Liberiju, Karin Landgren, saopštila je da u toj zemlji problem ebole mora da se rešava tako da se osigura stabilnost ekonomije, budućnosti i društva, prenela je agencija AFP.

Epidemija ebole u zapadnoj Africi odnela je 1.427 života, od 2.615 poznatih slučajeva zaraze, saopštila je juče Svetska zdravstvena organizacija.

U najnovijem >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << izveštaju, SZO je navela 142 nova, laboratorijski potvrđena slučaja zaraze ebolom i još 77 smrtnih slučajeva u četiri zemlje - Gvineji, Liberiji, Nigeriji i Sijera Laoneu.

SZO je ranije saopštila da se najveća svetska epidemija ebole širi i zato što članovi porodica kriju zaražene u svojim kućama.

Očekuje se da ova organizacija, krajem naredne sedmice u Ženevi objavi globalni strateški plan za borbu protiv širenja ebole.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Nema pošteđenih: Prvi slučaj ebole među osobljem Svetske zdravstvene organizacije

Izvor: 24sata, 24.Avg.2014, 20:30

Svetska zdravstvena organizacija registrovala je prvi slučaj infekcije virusom ebole među svojim osobljem, nakon što se zarazio epidemiolog u Sijera Leoneu, javila je agencija Frans pres...Prema poslednjim podacima ove organizacije, u zapadnoj Africi registrovano je ukupno 2.165 slučajeva zaraze,...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.