UN: Loše vesti o globalnom zagrevanju

Izvor: VOA, 09.Sep.2014, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Loše vesti o globalnom zagrevanju

U svom godišnjem izveštaju o koncentraciji gasova sa efektom staklene bašte, Svetska meteorološka organizacija ističe je od 2012. do 2013. zebeležen najveći skok nivoa ugljen-dioksida na godišnjem nivou, još od kada je počela da se vodi evidencija pre 30 godina. Ogroman procenat štetnih emisija apsorbuju okeani.

Predsednik Svetske meteorološke organizacije, Mišel Žaro upozorio je da će prošle, sadašnje i buduće emisije ugljen-dioksida imati kumulativno dejstvo na globalno >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << zagrevanje i kiselost okeana jer, kako je rekao, sa zakonima fizike nema pregovora.

Žaro je još rekao da se slaže sa mnogim naučnicima koji smatraju da je porast emisije štetnih gasova odgovorno za globalno zagrevanje – dodavši da nema sumnje da su globalne temperature u porastu.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.