UN: Budimpešta neće pomoć UNHCR-a

Izvor: Blic, 03.Sep.2015, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Budimpešta neće pomoć UNHCR-a

Ujedinjene nacije saopštile su danas da gradske vlasti u Budimpešti nisu prihvatile ponudu Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) za pomoć zbog rastuće izbegličke krize.

Portparol generalnog sekretara UN Stefan Dižarik rekao je novinarima da je "očigledno, da UN rade na zahtevu uz punu saradnju vlada primalaca izbeglica", prenosi AP.

Oko 3.000 izbeglica kampuje ispred budimpeštanske železničke stanice, nadajući se da će krenuti ka drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << evropskim destinacija.

Uslovi u glavnoj budimpeštanskoj železničkoj stanici Keleti su sve teži, uprkos naporima volontera da distribuiraju vodu, hranu, lekova i sredstva za dezinfekciju brojnim migrantima koji su "ostali zaglavljeni" u Budimpešti.

Mađarska policija već drugi dan zaredom ne dozvoljava odlazak oko 2.000 migranata sa stanice Keleti u Austriju i Nemačku.

Mađarsko ministarstvo za razvoj podržalo je danas odluku mađarskih železnica da suspenduju sve međunarodne linije od Budimpešte prema Zapadnoj Evropi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.