UBISTVO UŽIVO: Psihopata je pucao, a ja sam mislila da je petarda

Izvor: Kurir, 29.Avg.2015, 06:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBISTVO UŽIVO: Psihopata je pucao, a ja sam mislila da je petarda

Čuli su se pucnji, ali sam mislila da je samo pregoreo osigurač ili da je pukla petarda, nije mi palo na pamet da se desilo ubistvo, kaže Kimberli Mekbrum

VAŠINGTON - Čuli su se pucnji, a zatim vriska. To me je zbunilo i uplašilo, ali sam mislila da je pregoreo osigurač ili da je neko bacio petardu - kaže Kimberli Mekbrum, voditeljka lokalne virdžinijske televizije WDBJ, koja je vodila program kad su njena koleginica Alison Parker (24) i snimatelj Adam Vord (27) ubijeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pred kamerama.

- Zbog lokacije u koju smo se uključili uživo, a bili su u tržnom centru pored jezera, bilo je to rutinsko javljanje uživo, nikakva preteška tema. Nije mi palo na pamet da je neko pucao. Međutim, kako je vreme odmicalo, a ekipa nam se nije javljala, postalo je jasno da se dogodilo nešto grozno, da je nešto pošlo po zlu. Kad sam saznala šta se dogodilo, Alison i Adam su već bili mrtvi, a ubio ih je bivši reporter Vester Li Flanagan - ispričala je Mekbrumova.

Dan kasnije, svi zaposleni su minutom ćutanja u 6.45 odali počast žrtvama pomahnitalog Flanagana.

- Svi smo mi pružili ruke ovde za stolom. To je jedini način... - rekla je Kimberli.

Otkako se dogodilo ubistvo pred kamerama, pojavili su se novi detalji o ubici, koji je u krvavi pir krenuo dok je Alison intervjuisala predstavnicu lokalne trgovinske komore Viki Gardner, koja je u napadu ranjena, ali se oporavlja.

Flanagan je radio za TV stanicu WDBJ nekoliko godina, sve dok 2013. nije otpušten zbog niza incidenata i problema. Kako je objašnjeno, bio je problematična osoba, s kojom je bilo teško raditi jer je bio agresivan, što dokazuju i snimci njegovih svađa s kolegama, ali i ljudima na ulici. S druge strane, on je sve optužio da su rasisti i homofobi, koji su ga mrzeli zato što je crnac i homoseksualac.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.