U seriji samoubilačkih napada u Iraku poginulo 47 ljudi

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Sep.2014, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U seriji samoubilačkih napada u Iraku poginulo 47 ljudi

U seriji samoubilačkih napada izvedenih u pretežno šiitskim područjima širom Iraka danas je poginulo 47 osoba, a 78 je povređeno, saopštili su zvaničnici.

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za napade, koje su najverovatnije počinili sunitski ekstremisti, naveo je AP.

Prilikom eksplozije bombe u severozaapdnom delu iračke prestonice Bagdada poginulo je osam, a povređeno 15 osoba, dok je u minobacačkom napadu, takođe, u Bagdadu poginulo sedam, a povređeno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 13 osoba.

Ranije danas prilikom eksplozije automobila-bombe poginulo je četiri civila i dvojica policajaca, a 16 osoba je povređeno u šiitskom gradu Karbali, oko 90 kilometara južno od Bagdada.

U još jednoj eksploziji automobila-bombe u Iskandarijahu, 50 kilometara južno od Bagdada, poginulo je pet, a povređeno 13 osoba, dok je 14 civila izgubilo život u više napada izvedenih u Bagdadu i Nadžafu, gradu na jugu Iraka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.