U seriji bombaških napada poginulo najmanje 19 osoba

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jul.2015, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U seriji bombaških napada poginulo najmanje 19 osoba

U seriji bombaških napada u Iraku poginulo je najmanje 19 osoba, a na desetine su povređene, saopštile su večeras iračke vlasti.

Policijski zvaničnici su naveli da je najsmrtonosniji napad izveden u jednoj vrlo prometnoj ulici u zapadnom delu Bagdada gde je u eksploziji automobila-bombe poginulo devet i ranjeno 24 ljudi. Tom prilikom, oštećene su brojne okolne prodavnice i automobili, prenosi AP.

Ranije tokom dana policija je saopštila da su u eksploziji automobila >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u blizini autobuske stanice u južnom delu grada stradale tri osobe, a ranjeno ih je 15 .

Do još jedne eksplozije automobila-bombe došlo je u blizini restorana u šitskom gradu Balad Ruzu (70 km severoistočno od Bagdada), gde su poginule četiri a ranjeno je 14 osoba.

Bolnički zvaničnici koji nisu želeli da budu imenovani, potvrdili su podatke o stradalima u svim ovim napadima.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ove bombaške napade ali se sumnja na ekstremiste Islamske države.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Bagdad: Najmanje 19 osoba poginulo u seriji bombaških napada

Izvor: Studio B, 05.Jul.2015

Najmanje 19 osoba je poginulo, a na desetine su povređene u seriji bombaških napada u Iraku, saopštile su u subotu veče iračke vlasti. ..Policijski zvaničnici su naveli da je najsmrtonosniji napad izveden u jednoj vrlo prometnoj ulici u zapadnom delu Bagdada gde je u eksploziji automobila-bombe...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.