U plemenskim sukobima u Sudanu 133 mrtva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2014, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U plemenskim sukobima u Sudanu 133 mrtva

Najmanje 133 osobe su poginule, a više od 100 povređeno u sukobima dve grupe koje pripadaju istom arapskom plemenu u Sudanu, saopštili su danas plemenske vođe.

Sukobi između dve grupe unutar arapskog plemena Mesirija su počeli zbog spora oko zemlje, izjavio je za Rojters vođa plemena Muktar Babo Nimr.

"Zaraćene strane su tokom sukoba u okrugu Kvak, u saveznoj državi Zapadni Kordofan, koristili lako, ali i teško vatreno oružje", rekao je Nimr.

Zapadni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kordofan je sudanska savezna država koja proizvodi najviše nafte, a graniči se sa turbulentnim regionom Darfur i novom državom Južni Sudan.

Arapska plemena, među kojima je mnoge naoružala vlada u Kartumu kako bi pomogla vlastima u borbi protiv pobunjenika u Darfuru, koji nisu Arapi, okrenula su oružje jedna protiv drugih usled sukoba oko prirodnih resursa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sudan: Sukob u plemenu, 133 mrtva

Izvor: B92, 28.Nov.2014

Najmanje 133 osobe su poginule, a više od 100 povređeno u sukobima dve grupe koje pripadaju istom arapskom plemenu u Sudanu, saopštile su plemenske vođe...Sukobi između dve grupe unutar arapskog plemena Mesirija su počeli zbog spora oko zemlje, izjavio je za Rojters vođa plemena Muktar Babo Nimr..."Zaraćene...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.