U eksploziji na jugoistoku Turske poginula dva vojnika

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2016, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksploziji na jugoistoku Turske poginula dva vojnika

Dva turska vojnika su poginula, a tri su ranjena u napadu kurdskih pobunjenika u jugoistočnoj provinciji Mardin, prenela je turska novinska agencija Anadolija.

Improvizovana eksplozivna naprava je aktivirana je kada je jedno oklopno vozilo prolazilo gradom Derik, dodala je agencija Anadolija, okrivljujući za napad Radničku partiju Kurdistana (PKK).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Turska se suočava s talasom nasilja, boreći se protiv PKK i Islamske države.

Sukobi između PKK i turskih snaga intenzivirali pošto je krhi prekid vatre posle dve i po godine završen prošlog leta. Od tada je ubijeno više od 500 pripadnika turskih snaga i skoro 5.000 članova PKK, navodi agencija.

Turska je proglasila nacionalni dan žalosti posle sinoćnjeg terorističkog samoubilačkog napada na međunarodnom aerodromu "Ataturk" u Istanbulu, u kome je 41 osoba ; poginula, a 239 ljudi je ranjeno, od kojih je 41 teško i nalazi se na intenzivnoj nezi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.