U Slavjansku ubijeno šest osoba

Izvor: Večernje novosti, 20.Apr.2014, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Slavjansku ubijeno šest osoba

SLAVJANSK - U napadu na kontrolni punkt u gradu Slavjansku na istoku Ukrajine je jutros ubijeno šest osoba, dok je jedna ranjena, javio je danas Glas Rusije. Među ubijenima su tri pripadnika samoodbrane samoproglašene Narodne republike Donjeck i dva napadača. Do sukoba je došlo kad je nepoznati automobil prišao kontrolnom punktu i otvorio vatru na njega. Prema pisanju Glasa Rusije, pripadnici samoodbrane su uspeli da odbiju napad i uhvate dvojicu napadača iz automobila. Kod napadača, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << čiji se identitet još utvrđuje, nađene su oznake radikalne grupe "Desni sektor" i velika količina oružja, među kojima su plastid, dimne bombe i instrumenti za noćno osmatranje, američke proizvodnje.Peskov: Preduzećemo mere ako se NATO približi granicama Rusija će morati da preduzme mere ako se NATO približi njenim granicama, poručio je sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov. On je, gostujući u emisiji "Pravo znat" na TVC kanalu, upozorio NATO da će njegovo dalje proširenje i još jedan korak bliže granicama Rusije povući za sobom prekrajanje celokupne evropske strukture bezbednosti. Govoreći o mogućem prijemu Ukrajine u NATO, Peskov je izrazio nadu da vojno-politička budućnost te zemlje neće predviđati takvo članstvo, prenele su sinoć ruske agencije. "Ukrajina nije članica NATO i vojno-politička budućnost te zemlje zasad, nadamo se , neće predviđati takvo članstvo. Zato što će još jedan korak NATO ka ruskim granicama, približavanje ruskim granicama, povući za sobom prekrajanje celokupne evropske strukture bezbednosti. To će predstavljati ozbiljnu pretnju za nas", rekao je Peskov. Prema njegovim rečima, uprkos svim programima saradnje, razvoja i partnerstva NATO ne može prestati da bude vojna organizacija. "Automatom se ne mogu pisati knjige. To je oružje", naveo je Peskov On je dodao da će Rusija biti prinuđena da preduzme mere za osiguranje svoje bezbednosti. "Ali hajde da računamo da će se glas ljudi na istoku zemlje (Ukrajine) čuti. i da će naše evropske i prekookenaske kolege razumeti da taj glas nije po diktatu Moskve", zaključio je on.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

U Slavjansku ubijeno šest osoba, poziv Putinu da pošalje trupe

Izvor: Večernje novosti, 20.Apr.2014

SLAVJANSK - U napadu na kontrolni punkt u gradu Slavjansku na istoku Ukrajine je jutros ubijeno šest osoba, dok je jedna ranjena, javio je danas Glas Rusije.Među ubijenima su tri pripadnika samoodbrane samoproglašene Narodne republike Donjeck i dva napadača.Do sukoba je došlo kad je nepoznati automobil...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.