Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2017, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rusiji žene uskoro piloti vojnog vazduhoplovstva

Žene će uskoro moći da se prijave u vazduhoplovnu školu u Krasnodaru na jugu Rusije gde će moći da postanu piloti ruske vojske, izjavio je danas ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Ima mnogo mladih žena koje bi htele da postanu vojni piloti. Dobili smo na stotine pisama i zbog toga smo ove godine odlučili da upišemo prvu grupu žena na Vojnu akademiju u Krasnodaru", rekao je Šojgu i dodao da će ih biti oko 15.

Ruski radio Eho preneo je ranije da oko 45.000 žena >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pod ugovorom radi u ruskoj vojsci i dodao da im neke dužnosti kao uključivanje u borbe nisu dozvoljene.

Ruske oružane snage imaju oko dva miliona članova, od kojih je jedan milion u aktivnoj službi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Žene piloti uskoro i u ruskoj vojsci

Izvor: N1 televizija, 12.Avg.2017

Žene će uskoro moći da se prijave u vazduhoplovnu školu u Krasnodaru na jugu Rusije gde će moći da postanu piloti ruske vojske, izjavio je ministar odbrane Sergej Šojgu..."Ima mnogo mladih žena koje bi htele da postanu vojni piloti. Dobili smo na stotine pisama i zbog toga smo ove godine odlučili...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.