Izvor: Blic, 27.Avg.2016, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Makedoniji počela prodaja ulja od kanabisa

U makedonskim apotekama počela je prodaja ulja od kanabisa, nakon što je Makedonska agencija za lekove i medicinska sredstva (MALMED) odobrila cenu za "kanobil kanc 300" i "kanobil kanc 600", farmaceutske kuće "Replek".

"Kanobil kanc 300" prodaje je se po ceni 5.544 denara (oko 90 evra), a "kanobil kanc 600" po ceni od 150 evra.

Ulje od kanabisa sadrži veću koncentraciju supstanci THC i CBD i namenjeno je pacijentima sa malignim oboljenjima.

Prema zakonskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odredbama, ulje od kanabisa u Makedoniji izdaje se na lekarski recept, koji mogu da prepišu neurolozi, infektolozi, radiolozi i onkolozi u cilju smanjenja bolova kod pacijenata sa epilepsijom, HIV-om, sa multipleks sklerozom i kod obolelih od malignih bolesti.

Zakon o medicinskoj upotrebi kanabisa u Makedoniji počeo je da važi početkom ove godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela prodaja kanabisovog ulja u Makedoniji

Izvor: N1 televizija, 27.Avg.2016

U makedonskim apotekama počela je prodaja ulja od kanabisa, pošto je Makedonska agencija za lekove i medicinska sredstva odobrila cenu za "kanobil kanc 300" i "kanobil kanc 600" farmaceutske kuće "Replek", javlja agencija Srna...Cena "Kanobil kanc 300" je 5.544 denara (oko 90 evra), a "Kanobil kanc...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.