U Jemenu za godinu ipo 10.000 žrtava

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Avg.2016, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Jemenu za godinu ipo 10.000 žrtava

Dosadašnji "epilog rata" u Jemenu, koji je počeo pre godinu i po dana, je oko 10.000 poginulih, možda i više, iako su prve procene bile da ih je nastradalo više od 6.000, javljaju danas agencije.

Agencije navode izjavu koordinatora humanitarnih akcija UN Džejmi Megoldrika, koji je na konferenciji za novinare u glavnom gradu Jemena, u Sani, rekao da je broj od 10.000 zasnovan na zvanicnim informacijama koje su dostavile zdravstvene ustanove u Jemenu.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rečima, broj poginulih mogao bi biti i veći, pošto u nekim dijelovima zemlje nema zdravstvenih ustanova, a rodbina nastradalih odmah obavlja sahrane.

Medunarodno priznata administracija Jemena vodi borbu protiv Huti pobunjenika i islamistickih grupa koje saraduju sa Al kaidom, prenose agencije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.