U Iranu uhapšeno 27 ekstremista koji su planirali napade

Izvor: Blic, 08.Avg.2017, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Iranu uhapšeno 27 ekstremista koji su planirali napade

Iransko Ministarstvo za obaveštajne poslove saopštilo je da su njegovi pripadnici uhapsili 27 ekstremista povezanih s Islamskom državom, koji su planirali da izvedu terorističke napade u mestima u unutrašnjosti Irana.

Ministarstvo je na svom sajtu objavilo da su oni identifikovani zahvaljujući razmeni podataka s jednom obaveštajnom službom iz regiona, uoči nedavne inauguracije predsednika Irana Hasana Rohanija.

U saopštenju nije precizirano s kojom zemljom je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Iran razmenio obaveštajne podatke, niti je navedeno gde su oni uhapšeni. Saopšteno je jedino da je njih 10 uhapšeno u "kontrolnom centru" u inostranstvu i potom isporučeno Iranu, a da je ostalih 17 osoba uhapšeno u Iranu.

Pet uhapšenih planiralo je terorističke napade u unutrašnjosti, a ostali su bili njihova podrška, saopštilo je Ministarstvo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.