Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Apr.2017, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Iraku iz zasede ubijeno 10 vojnika

Iračka vojska saopštila je danas da je u napadu naoružanih ekstremista na konvoj na zapadu zemlje ubijeno najmanje 10, a ranjeno 20 vojnika.

Major Emad al Dulaimi izjavio je da se napada dogodio sinoć blizu grada Rutbe.

On je rekao da su ekstremisti naoružani puškama i raketama iz zasede jurišali na vojnike koji nisu bili na dužnosti.

Još nije poznato ko stoji iza napada, ali Al Dulaimi je okrivio islamsku državu.

Ova grupa je tokom prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << meseci izvela mnogo sličnih ataka u Iraku, čiji su cilj bile iračke snage.

Rutba se nalazi oko 390 kilometara zapadno od Bagdada u provinciji Anbar i poslednji je veći grad na putu ka granici sa Jordanom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Iraku iz zasede ubijeno 10 vojnika

Izvor: Beta, 24.Apr.2017

Iračka vojska saopštila je danas da je u napadu naoružanih ekstremista na konvoj na zapadu zemlje ubijeno najmanje 10, a ranjeno 20 vojnika.Major Emad al Dulaimi izjavio je da je do napada došlo sinoć, blizu grada Rutbe.On je rekao da su ekstremisti naoružani puškama i raketama iz zasede jurišali...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.