U Dubaiju otvorena najveća umetnička izložba na Bliskom istoku

Izvor: Blic, 15.Mar.2017, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Dubaiju otvorena najveća umetnička izložba na Bliskom istoku

Više od 270 umetnika iz 70 zemalja učestvuje na Art-Dubaiju, najvećoj izložbi na Bliskom istoku i severnom delu Afrike, koja je otvorena u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

Među učesnicima 11. izdanja Art-Dubaija nalazi se irački umetnik Sadik Kvajš Afradži, koji se bavi umetničkom stvaralaštvu u egzilu.

Ajman Josri Dajdban, palestinski umetnik koji živi u Saudijskoj Arabiji izlaže jedno od svojih dela - mozaik saudijskog grada Džede.

Dubai >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji ima više od 2,5 miliona stanovnika, pretežno stranaca, uložio je ogromna sredstava da postane kulturno značajan u regonu.

Grad-država, koji godišnje poseti do 15 miliona tursita, ima relativno bogatu kulturnu scena sa jednom operom, redovnim koncertima arapske i zapadne muzike, kao i godišnji filmski festival.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.