Izvor: Blic, 25.Sep.2016, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Boliviji uhapšen osumnjičeni za ubistvo zamenika ministra

Glavni osumnjičeni u slučaju ubistva zamenika ministra u Boliviji koga su krajem avgusta oteli i ubili rudari, uhapšen je danas, saopštila je bolivijska vlada.

Bolivia: Rodolfo Illanes fue donde los mineros para llegar a un acuerdo, ... https://t.co/KjMHSRPfhm #PerúNoticias pic.twitter.com/BMllQPnafF

Vlada u La Pazu je navela da je uhapila muškarca koji je udario i napao zamenika ministra unutrašnjih poslova Rodolfa Iljaneza.

Istraga još treba da utvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koga je tačno oteo, mučio i na kraju ubio.

Prema navodima istrage, osumnjičeni je od ranije poznat policiji.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Bolivije otet je i na smrt pretučen dok je putovao u oblast Panduro kako bi posredovao u rešavanju spora i protesta rudara zbog primene zakona o rudarstvu.

Ubistvo Iljanesa usledilo je posle ubistva dvojice demonstranata u sukobima sa policijom, što je, kako se veruje, bio neposredni povod napad.

U višednevnim protestima rudara nekoliko demonstranata ubijeno, a ranjeno je više desetina policajaca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.