U Americi POTPUNI HAOS: Razjareni desničari napadaju policiju, u masu uleteo i auto, krv na sve strane! (VIDEO)

Izvor: Press, 12.Avg.2017, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Americi POTPUNI HAOS: Razjareni desničari napadaju policiju, u masu uleteo i auto, krv na sve strane! (VIDEO)

Vozilo je uletelo među demonstante, svugde je bila krv...
Foto: Tanjug/AP
U američkom gradu Šarlotsvilu u Virdžiniji trenutno besne masovni protesti, a bezbednosna situacija policiji izmiče kontroli, budući da se na ulicama može videti krv i opšti haos među pobesnelim protestantima, a koliko je stvar ozbiljna svedoči činjenica da je guverner ove američke države proglasio vanredno stanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> Najmanje dve osobe su povređene, saopštila je policija, a prenosi BBC. Policija je ispalila suzvac i biber sprej na okupljene. Čak je i jedno vozilo uletelo među demonstante, ali za sada nije poznato koliko njih je u ovom incidentu povređeno.
U ovom gradu nemiri su izbili jer lokalna vlast želi da ukloni kip generala Roberta E. Lija, komandanta snaga Konfederacija u američkom građanskom ratu i protivnika ukidanja ropstva.
To je i bio povod protesta hiljada muškaraca belaca koji su u park nahrlili sa štitovima i pevajući rasističke slogane.
Istovremeno izbili su nasilni sukobi između prodesničarskih grupa i kontramitingaša koji su se takođe okupili u gradu, a prvenstveno u parku Emancipation, koji se pre se zvao "Li Park".
Jedni na druge su bacali plastične boce i druge predmete i polivali se hemikalijama, prenose američki mediji. Bilo je i udaraca, a policija je naredila hitno prekidanje protesta, pripremajući barikade i naredivši ljudima putem megafona da odu iz parka.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

U Americi POTPUNI HAOS: Demonstranti napadaju policiju, u masu uleteo i auto, krv na sve strane! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2017

Strava i užas na ulicama..U američkoj državi Virdžiniji trenutno besne masovni protesti, a bezbednosna situacija policiji izmiče kontroli, budući da se na ulicama može videti krv i opšti haos među pobesnelim protestantima...Koliko je stvar ozbiljna svedoči činjenica da je guverner ove američke...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.