Turski akademici uhapšeni zbog peticije pušteni na slobodu do početka suđenja

Izvor: Blic, 23.Apr.2016, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski akademici uhapšeni zbog peticije pušteni na slobodu do početka suđenja

Četvorica turskih akademika uhapšenih pod optužbom za širenje terorističke propagande, puštena su na slobodu do početka suđenja, javila je novinska agencija Dogan.

Turske vlasti su uhapsile četvoricu akademika u martu, nakon što su javno pročitali izavu kojom su pozvali na okončanje bezbednosne operacije na većinskom kurdskom jugoistoku zemlje.

Pročitajte još:

Oni su bili među više >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 2.000 akademika koji su potpisali peticiju kojom se pozivalo na mir.

Predsednik Turske Tajip Erdogan kasnije je izjavio da će oni koji su potpisali peticiju, platiti cenu za svoju "izdaju".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.