Turska policija ubila ženu-bombaša

Izvor: Radio 021, 01.Apr.2015, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska policija ubila ženu-bombaša

Istanbulska policija danas je u blizini sedišta gradske policije u Istanbulu ubila ženu koja je nosila bombu, izjavio je gradonačelnik najvećeg turskog grada Vasip Sahin.

Prema njegovim rečima, osoba koja je bila sa ubijenom ženom uspela je da pobegne, a lakše je ranjen jedan policajac. Za sada se ne zna ko stoji iza tog pokušaja napada, rekao je Sahin.

Napad je usledio nekoliko sati pošto su dve naoružane osobe ušle u kancelarije vladajuće Partije pravde >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i razvoja (AKP) u predgrađu Istanbula. Policija je blokirala put ispred te zgrade u četvrti Kartal, na azijskoj strani Istanbula.

Rojters navodi da je policija uhapsila napadača na kancelariju vladajuće AKP koji je istakao sa prozora kancelarije tursku zastavu sa dodatim amblemom mača.

Dan ranije dvojica ekstremista - levičara oteli su tužioca u Istanbulu i držali ga kao taoca u njegovoj kancelariji. Policijske specijalne snage upale su u zgradu u pokušaju da oslobode taoca i ubila dvojicu napadača, dok je tužilac kasnije preminuo u bolnici od posledica ranjavanja.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.