Turska planira posebne zatvore za homoseksualce

Izvor: Blic, 17.Apr.2014, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska planira posebne zatvore za homoseksualce

Islamistička konzervativna turska vlada planira da napravi zatvore rezervisane samo za homoseksualce.

Reagujući na pitanje jednog od opozicionih poslanika, ministar pravde Bekir Bozdag je obelodanio svoju nameru da napravi zatvorske ustanove gde bi homoseksualci bili odvojeni od drugih zatvorenika kako bi se zaštitili.

"Osuđenici, koji se deklarišu kao gejevi, neće biti mešani sa drugim zatvorenicima u zajedničkim prostorijama ili tokom društvenih aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u novim zatvorima", istakao je Bozdag u mejlu objavljenom na veb sajtu parlamenta.

To je, kako su danas preneli mediji, izazvalo zabrinutost udruženja za zaštitu prava homoseksualaca koji su podsetili da su gej zatvorenici već stavljeni u izolaciju u turskim zatvorima, što je priznalo samo ministarstvo pravde.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.