Turska:Uhapšeno više desetina demonstranata

Izvor: Studio B, 20.Dec.2014, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska:Uhapšeno više desetina demonstranata

Više desetina demonstranata uhapšeno je danas u turskoj prestonici Ankari, a policija je upotrebila suzavac i vodene topove da rastera proteste u korist sekularnog obrazovanja.

Policija je opkolila demonstrante koji su učestvovali na protestu u organizaciji sindikata u četvrti Kizilaj a zatim intervenisala, preneo je AFP.

Učesnici protesta su bili prinuđeni da potraže zaklon od suzavca i vodenih topova, iako su neki ostali da prkose policiji, javio je AFP. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Prema nekim izveštajima, uhapšeno je stotinak ljudi, uključujući lidera sindikata obrazovnih radnika Veli Demir, navodi AFP.

Mnogi aktivisti su nezadovoljni intervencijama Partije pravde i razvoja u turskom obrazovnom sistemu, za koje tvrde da su ugrozile sekularnu prirodu Turske, navodi AFP.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.