Izvor: Blic, 14.Feb.2016, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Ubijeno devet pripadnika Kurdistanske radničke partije

Turske snage bezbednosti ubile su devet pripadnika Kurdistanske radničke partije (PKK) na jugoistoku zemlje, objavili su danas vojni izvori.

Devet militanata PKK ubijeno je u antiterorističkoj operaciji na jugoistoku zemlje tokom protekla 24 časa, navodi se u saopštenju iz turskog generalštaba.

Turski ministar unutrašnjih poslova Efkan Ala izjavio je četvrtak 11. februara da su turske snage bezbjednosti završile antiterorističku operaciju u pretežno kurdskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gradu Čizre.

Prema podacima generalštaba turske vojske, više od 900 kurdskih militanata ubijeno je u antiterorističkim operacijama od sredine decembra, prenosi "Sputnjik".

Kurdski aktivisti, međutim, tvrde da su većina mrtvih-civili.

Bezbednosna situacija u Turskoj se pogoršala sredinom 2015. godine, kada su kurdski militanti ubili dvojicu turskih policajca, što je podstaklo Ankaru da pokrene vojnu akciju protiv ove grupe.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.