Turci sa ćilima u svoje avione

Izvor: Mondo, 29.Maj.2015, 05:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci sa ćilima u svoje avione

Turska planira da do 2023. godine razvije i pusti u eksploataciju domaći putnički avion, koji može da ponese 60 do 70 putnika.

Foto: AP Photo/Emrah Gurel

Novi vazduhoplov planiran je za korišćenje u domaćem i regionalnom saobraćaju, za daljine do 4.000 kilometara, prenela je agencija Tas.

Vlasti nameravaju da maksimalno iskoriste domaće resurse za razvoj i proizvodnju aviona.

Neophodno iskustvo Izvršni komitet odbrambene industrije Turske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << planira da dobije od američke kompanije Siera Nevada korporejšen, s kojom je zaključila okvirni sporazum.

Sporazumi se odnose na razvoj dva modela motora za budući avion. Sve tehničke karakteristike novog vazduhoplova rešiće se u hodu tokom realizacije projekta. Pored verzije putničkog aviona, u planu je i razvoj medicinske, policijske i vojne varijante.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.