Trolovi Kremlja rade u Srbiji

Izvor: Kurir, 30.Maj.2015, 04:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trolovi Kremlja rade u Srbiji

„Trolovi Kremlja“ rade sakriveni u četvorospratoj mermernoj zgradi u Sankt Peterburgu boreći se pomoću kompjutera na prvoj liniji fronta informativnog rata

SANKT PETERBURG - Kremlj se oduvek bavio propagandom, ali se u poslednjih godinu dana „kampanja trolovima“ razmahala zapošljavanjem stotina ljudi da na internetu pomognu u suprotstavljanju pritisku Zapada oko učešća Rusije u separatističkoj pobuni na istoku Ukrajine.

- Program za cilj ima i odvlačenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Srbije od proklamovanog puta u Evropsku uniju i uvlačenje u rusku orbitu - navodi  zapadna agencija Asošijejted pres.

Kako pišu, „trolovi Kremlja“ rade sakriveni u četvorospratoj mermernoj zgradi u Sankt Peterburgu boreći se pomoću kompjutera na prvoj liniji fronta informativnog rata.

U Srbiji botove angažuje nekoliko malih desničarskih partija koje su i finansijski i politički podržane iz Rusije, kažu analitičari.

Srbija većinu informacija o Rusiji dobije preko medija koje podržava Moskva, a botovi pojačavaju takvu predstavu sveta. Rezultat je opšte prihvaćeno gledište u Srbiji da u Kijevu vlada neonacistički režim, a da je Putin bio u pravu što je anektirao Krim.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.