Troje ekstremista uhapšeno u Španiji

Izvor: N1 televizija, 21.Jun.2017, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje ekstremista uhapšeno u Španiji

Španska policija uhapsila je tri Marokanca, uključujući i jednog pripadnika Islamske države (ID), osumnjičene da predstavljaju opasnost po nacionalnu bezbednost, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija je kod jednog od njih pronašla uputstva za samoubistva džihadista i elektronski terorizam, a vlasti veruju da je bio u kontaktu sa ekstremistima u Siriji i Iraku.

Radi se o ekstremisti veoma opasnog profila, sličnog izvršiocima nedavnih terorističkih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << napada u Velikoj Britaniji i Francuskoj i on se smatra pretnjom za Španiju.

Kako se navodi u saopštenju, osumnjičeni ekstremista je pokušavao da radikalizuje ostale.

Španska policija je od juna 2015. godine uhapsila 172 osobe zbog povezanosti sa terorizmom.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.