Trgovinski rat bi bio koban za sve, Tramp se mora ozbiljno shvatiti

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2017, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovinski rat bi bio koban za sve, Tramp se mora ozbiljno shvatiti

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker upozorio je da trgovinski rat između SAD i Evrope ne bi bio dobar ni za jednu stranu.

On je, takođe, rekao da bi "protekcionističke komentare" administracije američkog predsednika Donalda Trampa trebalo shvatiti ozbiljno i na njih se pripremiti.

- Trgovinski rat ne bi bio ni u interesu Evrope ni SAD - rekao je Junker u intervjuu za list "Bild am Zontag", odgovarajući na pitanje da li bi Evropa mogla da podnese trgovinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rat sa SAD.

Američki ministar finansija Stiven Menučin rekao je u četvrtak da Trampova administracija nema želju da ulazi u trgovinske ratove, ali je poručio da bi trebalo preispitati pojedine trgovinske odnose kako bi ih učinili pravednijim, podseća Rojters.

Junker je, istovremeno, izrazio zadovoljstvo zbog predstojećeg sastanka sa japanskim premijerom Šinzom Abeom, koji je zakazan za utorak.

- Želimo da postignemo slobodan trgovinski sporazum između EU i Japana ove godine - poručio je Junker.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.