Treći dan zaredom bez izbeglica na austrijsko-slovenačkoj granici

Izvor: Blic, 28.Nov.2015, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći dan zaredom bez izbeglica na austrijsko-slovenačkoj granici

Treći dan zaredom su prihvatni centri za izbeglice na austrijsko-slovenačkoj granici prazni. Na prelazima Špilfeld i Bad Radkersburg, na austrijskoj strani, kao i Gornja Radgona i Šentilj, na slovenačkoj strani, prema policiji, nije bilo izbeglica.

Nakon što je usledilo zahlađenje, a i pošto su na balkanskoj ruti preduzete mere za sprečavanje talasa ekonomskih migranata, na austrijskoj južnoj medji stao je izbeglički talas.

Mirno stanje nadležne vlasti koriste >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za pripremne radove na rekonstrukciji areala za prihvat izbeglica na prelazu Špilfeld.

Tokom poslepodneva, u Špilfeldu zakazan je protest jedne desničarske organizacije pod motom „"Zatvoriti granice"“.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ZATIŠJE NA AUSTRIJSKOJ GRANICI: Izbeglice prestale da dolaze, prihvatni centri prazni

Izvor: Kurir, 28.Nov.2015

BEČ - Treći dan zaredom prihvatni centri za izbeglice na austrijsko-slovenačkoj granici su prazni...Na prelazima Špilfeld i Bad Radkersburg, na austrijskoj strani, kao i Gornja Radgona i Šentilj, na slovenačkoj strani, prema policiji, nije bilo izbeglica...Nakon što je usledilo zahlađenje, a...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.