Trampov rejting skočio zbog Severne Koreje

Izvor: Blic, 13.Avg.2017, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampov rejting skočio zbog Severne Koreje

Rejting američkog predsednika Donalda Trampa skočio je za šest procentnih poena od kako je on nagovestio mogućnost vojne akcije protiv Severne Koreje, pokazalo je najnovije istraživanje javnog mnjenja.

Procenat Amerikanaca koji podržavaju Trampa povećan je sa 39 odsto, koliki je bio pre nedelju dana, na 45 odsto, pokazala je anketa koju je uradila agencija Rasmusen Riports (Rasmušen Reports), naklonjena konzervativcima.

"Foks njuz" ukazuje da je poslednje istraživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Galupa postavlja Trampov rejting na 37 odsto, ali bi noviji podaci trebalo da budu objavljeni u ponedeljak.

Bivši predsednik SAD Barak Obama je, u otprilike sličnom periodu svog mandata, imao podršku 54 odsto Amerikanaca.

Anketa Rasmusena pokazala je da je podrška Trampu skočila pošto je severnokoorejski lider Kim Džong-un zapretio da će ispaliti raketu u vode nedaleko od Guama, američke teritorije u Tihom okeanu.

Trampov odgovor bio je da će se Pjongjang suočiti sa "vatrom, besom i, iskreno, silom kakvu ovaj svet nikad nije video". On je narednih dana nastavio sa sličnom retorikom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.