Tramp osvojio glasove za nominaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2016, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp osvojio glasove za nominaciju

Donald Tramp je danas izjavio da je obezbedio podršku dovoljnog broja delegata da bi postao republikanski kandidat za predsednika SAD, prešavši potreban prag od 1.237 glasova.

Tramp je kazao da su tome konačno doprineli glasači u Severnoj Dakoti, prenosi AFP.

Tramp je to rekao na pres konferenciji u gradu Bizmark, stojeći na bini sa 15 do tada neopredeljenih delegata koji su svoju podršku ipak dali njemu.

"Zaista sam počastvovan", rekao je Tramp.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Republikanska partija neće zvanično objaviti svoje rezultate do nacionalne konvencije u julu, navodi AFP.

Prethodno je i agencija AP objavila na osnovu prebrojavanja koje su sami izvršili da je Donald Tramp osvojio dovoljan broj delegata da bi osvojio nominaciju Republikanske stranke za predsednika SAD.

Tramp, jedini preostali pretendent u trci za nominaciju posle odustajanja ostalih pretendenata, zvanično će biti imenovan kandidatom Republikanaca na ključnoj stranačkoj konvenciji u Klivlendu u julu, navodi AP.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.