Izvor: Blic, 31.Mar.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tito ponovo dobija ulicu u Ljubljani

Gradske vlasti u Ljubljani odlučile su da jednu ulicu na periferiji nazovu po Josipu Brozu Titu.

Predsednik Komisije za nazive naselja i ulica pri gradskom Savetu Peter Božič je tim povodom rekao da odluka nije nova.

"Dodatni impuls da se toga prihvatimo bilo je neodrživo ponašanje onih koji uporno žele da brišu za njih neprijatnu istoriju", rekao je Božič za medije.

Anketa koju je sprovela Ninamedia pokazala je da se oko 59 odsto građana Ljubljane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << slaže sa predlogom da Tito dobije svoju ulicu u Ljubljani.

Titovo ime je do raspada bivše Jugoslavije i osamostaljenja Slovenije nosila glavna ulica u Ljubljani, koja se sada zove Slovenska ulica.

Novo ime će dobiti i Industrijska ulica u Ljubljani, kojoj će biti dato ime narodnog heroja iz Drugog svetskog rata Ambrožiča Novljana.

Preimenovan će biti i deo jedne od glavnih saobraćajnica u gradu, Tivolske ulica, u Blajvajsovu ulicu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tito ponovo dobija ulicu

Izvor: Radio 021, 01.Apr.2009, 09:37

Gradske vlasti u Ljubljani odlučile su da jednu ulicu na periferiji nazovu po Josipu Brozu Titu. Jedna anketa je pokazala je da se oko 59 odsto građana Ljubljane slaže sa  takvim predlogom. Titovo ime je do raspada bivše Jugoslavije i osamostaljenja Slovenije, nosila glavna ulica u Ljubljani, koja...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.