Tinejdžžeri ispovedili grehe papi Franji na Trgu svetog Petra

Izvor: Blic, 23.Apr.2016, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tinejdžžeri ispovedili grehe papi Franji na Trgu svetog Petra

Šesnaest tinejdžera dobilo je danas neočekivanu priliku da ispovedi grehe papi Franji, koji se iznenada pojavio na Trgu svetog Petra. Poglavar Rimokatoličke crkve Franja primio je danas na ispovedanju grupu mladih tokom njegove iznenadne posete Trgu Svetog Petra u Vatikanu gde je hteo da dočeka i pozdravi nekoliko hiljada mladih bez prethodne najave.

Hiljade katoličkih vernika, od 13 do 16 godina starosti, učestvovalo je danas u obeležavanju Jubileja mladih u okviru Svete >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine milosrđa, uključujući ispovedanje kod čuvene Berninijeve kolonade, prenosi AP.

Mladi su se okupili u Vatikanu u okviru vikenda posvećenog mladima tokom ovogodišnjeg "Jubileja milosrđa", svete godine koju je papa proglasio od decembra 2015. do novembra 2016.

Papi je prišla grupa od 16 adolescenata s molbom da se ispovede kod njega što je Franja prihvatio i s njim se zadržao skoro sat i po.

Papa Franja i 16 tinejdžera sedeli su licem u lice na običnim stolicama, a oni su mu se ispovedali, nakon čega su izgledali kao da im je laknulo, navodi američka agencija.

Ostali su se ispovedali kod drugih sveštenika prisutnih na Trgu Svetog Petra. Za večeras je predviđen hip hop koncert a mladi će sutra prisustvovati posebnoj misi koju će predvoditi papa.

Papa, koji je proveo više od sat vremena na Trgu, srdačno se rukovao s mladima.

"Jubilej dečaka i devojčica" održava se u Rimu od 23. do 25. aprila u okviru Svete godine milosrđa.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tinejdžeri se ispovedali papi Franji

Izvor: Mondo, 23.Apr.2016

Šesnaest tinejdžera dobilo je neočekivanu priliku da ispovedi grehe papi Franji, koji se iznenada pojavio na Trgu svetog Petra...Foto: (L''Osservatore Romano/POOL photo via AP Tinejdžer se ispoveda papi Franji...Hiljade katoličkih vernika, od 13 do 16 godina starosti, učestvovalo je danas u obeležavanju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.