Teroristički napad u Turskoj: Ima mrtvih

Izvor: Mondo, 01.Maj.2016, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristički napad u Turskoj: Ima mrtvih

Najmanje pet turskih policijaca poginulo je danas i više od 20 je ranjeno u dva odvojena napada na jugu i istoku Turske, saopštili su danas zvaničnici novi bilans žrtava.

Explosion hits police station in Turkey's #Gaziantep, casualties reported https://t.co/nyD5huNLNxpic.twitter.com/gWJ7hl0td4

— Sputnik (@SputnikInt) May 1, 2016

Najmanje dva policajca su poginula i 22 osobe su ranjene u eksploziji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << automobila-bombe u blizini policijske stanice u gradu Gaziantepu na jugu Turske.

VIDEO: Scene of the suicide bombing in Gaziantep #Turkey - @ValkryVpic.twitter.com/Al4ALVpDTe

— Conflict News (@Conflicts) May 1, 2016

Na snimku koji je objavio CNN Turk prikazani su delovi uništenog vozila u blizini kapije i nekoliko vozila hitne pomoći i vatrogasne službe na mestu eksplozije, za koju je navedeno da se osetila kilometrima daleko i polupala prozore na okolnim zgradama. Pogledajte fotografije s lica mesta:

Prema nekim lokalnim medijima, posle eksplozije čuli su se i pucnji.

Gaziantep Patlama Ani.. #Gaziantep#MustafaPehlivanoğlu#1Mayıspic.twitter.com/DGsNfkfLb0

— Milli Mücadele (@millimucadele21) May 1, 2016

 Eksplozija je bila toliko jaka da se osetila u celom gradu.

U drugom napadu na istoku Turske, gde pretežno žive Kurdi, poginula su tri policajca u napadu iz zasede pripisanom pripadnicima Radničke partije Kurdistana (PKK).

Današnji napadi su izvedeni u trenutku zategnute situacije u Turskoj, gde je u Istanbulu raspoređeno oko 25.000 policajaca zbog provomajskih demonstracija koje su se proteklih godina završavale nemirima pristalica opozicije s pripadnicima snaga bezbednosti.

Turska je poslednjih meseci česta meta terorista.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Teroristički napad na jugoistoku Turske (foto, video)

Izvor: Vesti-online.com, 01.Maj.2016

Jedan policajac je ubijen, a više ih je ranjeno u terorističkom napadu ispred sedišta policije u jugoistočnom turskom gradu Gazijantepu, preneo je Rojters pozivajući se na izvore u MUP-u...#Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde yaşanan patlama sonrası #dokuz8'e ulaşan ilk görüntüler....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.